header background image
 

VOLZET - Van Fruithofke tot Voedselbos: de win-winsituatie om je eigen tuin, maar ook je omgeving leerzamer, leuker, socialer en smakelijker te maken. Hoe kunnen we dit realiseren? Samen met jou als ambassadeur!

Door ambassadeur te worden, engageer je je om buren en mede-tuineigenaars te overtuigen om actie te nemen en samen een ‘fruithofke’ aan te planten. Hierdoor willen we van Vlaanderen een lappendeken van eetbare tuinen maken.

Samen met de Nationale Loterij kunnen we 300 startpakketjes gratis aanbieden aan even zoveel ambassadeurs, om zo
de biodiversiteit en bodemkwaliteit van je tuin en liever nog je buurt te verbeteren en jezelf en je buurt te laten genieten van
lekkers uit eigen tuin en burentuinen. Je kan hieraan deelnemen van over heel Vlaanderen.

Het pakket bevat 2 fruitbomen en 6 besdragende struiken, samen met een brochure waarin de doelstellingen en de werkwijze worden uitgelegd.


Wat verwachten we van je? Van zodra je gekozen wordt als ambassadeur, bezorgen wij je een startpakket voor je tuin. Na aanplanting maak je mee de buurt warm voor eigen fruit. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bakjes fruit, confituur, fruitgebak, etc. aan je naaste buren te bezorgen, zodat ze de veelzijdigheid van eigen fruit kunnen ontdekken.

Ambassadeur worden? Neem contact op met ons secretariaat via 012 39 11 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NBS dankt de spelers van de Nationale Loterij en de Nationale Loterij, want dankzij hen krijgt het project ‘Van Fruithofke tot Voedselbos’ een serieuze boost!