header background image
 

Tijdens de maand november starten wij naar goede gewoonte met onze jaarlijkse plantactie. De hele winter door tot eind maart bieden wij u een groot assortiment van fruitbomen en struiken aan, van lokale en traditionele variëteiten tot zelfs meer moderne soorten van appels, peren, pruimen, kersen, noten…
De meeste van deze variëteiten zijn verkrijgbaar in hoog- (vrije stamlengte 2 m), half- én laagstam.
Voor de fruittuin is er ons aanbod van bessensoorten (rode, witte of zwarte bes, stekelbes, kiwibes en blauwe bes), frambozen, bramen, druiven en struiken en kolombomen van appels, peren, kersen en pruimen.
We willen graag de nadruk leggen op juistheid van grootte en vorm, soortechtheid en degelijk wortelstelsel, kwaliteiten die voor de verdere ontwikkeling bepalend zijn.

Het planten van een boomgaard is een ding, het afboorden ervan een ander. Hiervoor kan u een beroep doen op onze haagplanten van beuk, haagbeuk, veldesdoorn, meidoorn, liguster, kornoelje, sleedoorn…
Kiest u voor plantgoed van NBS, dan staan wij u met raad en daad bij d.m.v. advies over soortenkeuze, een boomgaardplan, controle van de onderlinge bestuiving en rijpheidstijdstippen, advies over boombescherming (paard, koe, schaap, geit, konijn, woelrat …).

Vooraleer u plant… vergeet niet om eerst uw gemeente te contacteren. Heel wat gemeenten subsidiëren het aanplanten van hoogstammige vruchtbomen (Kleine LandschapsElementen). De gemeenten Wellen, Borgloon, Zutendaal en Riemst subsidiëren reeds in onderling overleg met NBS, zodat u zich rechtstreeks tot ons secretariaat mag wenden.


De bomen zijn steeds op voorhand te bestellen, wij contacteren u van zodra deze beschikbaar zijn.
Hier onder vindt u alvast de plantfolder van 2023-2024 en het bestelformulier.

Plantfolder
Bestelformulier

Afhalen van de bomen is op de Boschelstraat 21 in Vliermaal, maar enkel na bevestiging van ons via telefoon.
Contact: 012 39 11 88