header background image

NBS-appelsap en -mengsappen

Elk jaar, tijdens het oogstseizoen, perst De Sapmobiel van de NBSW niet alleen voor klanten, maar ook voor de NBS zelf. Zo beschikken wij over een ruime stock van appelsap en mengsappen die wij u te koop kunnen aanbieden. Deze sappen worden bereid met fruit afkomstig uit de NBS-hoogstamboomgaarden, waarin geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en kunstmest.

De Sapmobiel wast, raspt, perst het fruit en pasteuriseert tenslotte het sap. Vervolgens wordt het afgevuld in bag-in-boxen van 3L of 5L.

Het bag-in-box-systeem

Onze volledig eigen ontworpen bag-in-box-verpakking met handig tapkraantje aan de smalle bovenkant vraagt slechts weinig plaats in de koelkast (een box van 3L is nauwelijks 10 cm breed) en staat garant voor een maximale bewaartijd (zelfs na het openen van de box). Tevens verlucht met dezelfde belettering als de NBSW-sapmobiel, wat eigenheid en kwaliteit onmiddellijk herkenbaar maakt. Een compacte box vol vitaminen. Deze boxen zijn tevens goed stapelbaar en makkelijk te vervoeren.

Appelsap:

S1    Bag-in-box (3 liter)              € 6,50

S2    Bag-in-box (5 liter)              € 10,00

Peer-appelsap:

S3    Bag-in-box (3 liter)              € 6,50

Kers-appelsap:

S4    Bag-in-box (3 liter)              € 8,50

Ambachtelijke stroop

PERENSTROOP
S5

Eeuwige Korsoneispeer-stroop

De smaak van 100 jaar geleden, toen al in hetzelfde “Paenhuis” vervaardigd met dezelfde originele pers, stookketel en methode.
Een puur natuurlijke stroop, bijzonder van kleur en structuur, zonder de minste toevoeging.

In deze 600 g stroop zit ongeveer 5 kg Korsoneispeer.

S6

Dubbel Flippenstroop

De herkomst van de vruchten en de ambachtelijke bereiding, zonder de minste toevoeging, staan garant voor een gezond en uniek product, op natuurlijke wijze geteeld.

In deze 600 g stroop zit ongeveer 5 kg fruit (80% Dubbel Flip en 20% appel).

S7

Légipontstroop

De herkomst van de vruchten en de ambachtelijke bereiding, zonder de minste toevoeging, staan garant voor een gezond en uniek product.

Deze 450 g stroop is gemaakt van zo’n 4,5 kg fruit (80% Légipont en 20% Appel).

S8

Légipont-Sterappelstroop

De herkomst van de vruchten en de ambachtelijke bereiding, zonder de minste toevoeging, staan garant voor een gezond product. Uniek aan deze variëteitstroop is de lichtere kleur.

Deze 600 g stroop is gemaakt van zo’n 5 kg fruit: 80% Légipont en 20% Sterappel.

APPELSTROOP
S10 appelstroop

Sterappel-Boskoopstroop

Een puur natuurlijke stroop, bijzonder van kleur en structuur, zonder de minste toevoeging. Van hoogstamfruit op natuurlijke wijze geteeld.

In deze 600 g stroop zit zo’n 6 kg fruit: 40% Sterappel, 40% Boskoop en 20% peer.

S11

Sterappel-Keulemanstroop

In deze 600 g stroop zit zo’n 6 kg fruit: 40% Sterappel, 40% Keuleman en 20% peer.

PRUIMENSTROOP
S12

Mirabellenstroop

De herkomst van de vruchten en de ambachtelijke bereiding, zonder de minste toevoeging, staan garant voor een gezond en uniek product.

Deze 400 g stroop is gemaakt van zo’n 3,5 kg fruit: 60% pruimen, 25% appel en 15% peer.

S13

Jubileumstroop

Naar aanleiding van het 35-jarig jubileum van de Nationale Boomgaardenstichting, hebben wij een unieke stroop gecreëerd op basis van de pruimenvariëteit Jubileum. Deze sappige, zoete vrucht van Zweedse afkomst is goed geschikt voor verwerking en eveneens geschikt om zo te eten. Een feestelijke variëteit voor een feestelijke gebeurtenis dus.

KERSENSTROOP
S14

Hedelfingerstroop

De herkomst van de vruchten en de ambachtelijke bereiding, zonder de minste toevoeging, staan garant voor een gezond en uniek product.

Deze 300 g stroop is gemaakt van zo’n 4 kg fruit: 83% kers en 17% appel.

KWEEPRODUCTEN
S15

Kweestroop Champion

Deze 300 g stroop is gemaakt van zo’n 3,5 kg fruit: 60% peer, 40% kweepeer.

S16

Kweepeergelei Champion

Dankzij het gezegende kwee-jaar 2018, heeft de NBS speciaal voor u een grote hoeveelheid kweeperen van eigen oogst tot gelei gekookt. Die is jaarrond te verkrijgen op ons secretariaat. Heel lekker in combinatie met wat zoutigere gerechten, zoals oude kaas, patés … (Het zoete van de gelei wordt gecompenseerd door het zout) of wat steviger vlees zoals wild.

Deze 330 g kweepeergelei bestaat uit vruchten afkomstig uit onze eigen NBS-boomgaarden. Ze wordt op grootmoeders wijze gemaakt door 50% kweepeersap in te koken, uit te persen en in te dikken met 50% suiker.

Geschenkkorf

Op aanvraag kan u ook een geschenkkorf laten maken van NBS-producten, eventueel aangevuld met publicaties en/of materiaal; de prijs van de korf kan u zelf bepalen afhankelijk van de gekozen samenstelling.

Onze fruitproducten worden bereid met fruit afkomstig uit de NBS-hoogstamboomgaarden waarin geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en kunstmest.