header background image
 

Nieuws

Bloesem+

Bloesem+ staat garant voor een dag vol bloesemactiviteiten. Op 21 april heten we u van harte welkom in onze NBS-belevingshoeve in Vliermaal.

Lees meer...

Van Fruithofke tot Voedselbos - VOLZET

VOLZET - Van Fruithofke tot Voedselbos: de win-winsituatie om je eigen tuin, maar ook je omgeving leerzamer, leuker, socialer en smakelijker te maken. Hoe kunnen we dit realiseren? Samen met jou als ambassadeur!

Lees meer...

Nationale Fruittentoonstelling en Open Monumentendag

Ieder jaar trekken wij met onze Nationale Fruittentoonstelling naar een andere provincie en dat zal dit jaar niet anders zijn. Na het Rivierenhof in Deurne, een stukje groen midden in een drukke stad, heten we u in 2023 van harte welkom op onze landelijke thuisbasis Vliermaal, op 10 september.

Lees meer...

De KERS® wordt 20!

Op zondag 25 juni 2023 organiseert de NBS haar 20e Eure­gionale Kersenhappening in de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen.

Lees meer...

Alden Biesenpluk

Op zaterdag 8 oktober 2022 krijg je de unieke kans om tussen 11 u en 15 u de hoogstamboomgaarden van Alden Biesen van dichtbij te ontdekken tijdens ‘De Alden Biesenpluk’.

Lees meer...

Nationale Tentoonstelling - Rivierenhof

Het is ondertussen alweer van 2016 geleden dat we met onze jaarlijkse nationale fruithappening in de provincie Antwerpen te gast waren. Dit jaar is het weer zover en zijn we te gast in het wondermooie domein Rivierenhof in Deurne, het oudste provinciaal domein van het land.

Lees meer...

Nieuwe parking Domein Tivoli Mechelen

De parking aan de Tivolilaan werd omgevormd tot een stiltebos. Er werd een nieuwe parking aangelegd.

Lees meer...

Hoogstamnieuws vernieuwt!

De naam Hoogstamnieuws heeft ons vele jaren goede dienst bewezen, maar hij beschrijft niet meer alles waar onze vereniging voor staat.

Lees meer...

Bloesem+ 2022

Wij nodigen u uit op alweer de derde editie van ons evenement ‘Bloesem+’, waarbij wij gedurende de hele bloesemperiode interessante activiteiten aanbieden voor het hele gezin.

Lees meer...

Nieuwe hoogstamboomgaard aan de Blondeswinning

NBSW Maatwerk vzw heeft, in samenwerking met Bilzen, een hoogstamboomgaard van 95 bomen aangeplant aan ontmoetingscentrum de Blondeswinning.

Lees meer...

Oproep: Plantactie!

Allereerst de beste wensen voor het jaar 2022 toegewenst! Samen met het nieuwe jaar kondigt het tweede deel van onze Plantactie zich aan.

Lees meer...

Nationale Fruittentoonstelling Melle

Lees meer...

De Sapmobiel on tour!

Onze Sapmobiel trekt er weer op uit vanaf september! Onze volledige perskalender is terug te vinden op

Lees meer...

Werken bij de Boomgaardenstichting!

Altijd al in het groen willen werken? Sinds kort kunt u op onze website ook enkele vacatures terugvinden.Ontdek ze via onderstaande link en wie weet kunnen wij u binnenkort in ons team verwelkomen!

Lees meer...

De KERS in tweeluik!

Wie Hoogstamnieuws heeft gelezen, heeft mogelijk al opgemerkt dat we dit jaar niet met één kersenactiviteit, maar met twee kersenactiviteiten op de proppen komen.

Lees meer...

Routes Bloesem+

Heeft u de kans niet om op zaterdag 17 april deel te nemen aan Bloesem+? Niet getreurd, hieronder kunt u de routes terugvinden, deze zijn gedurende de hele bloesemperiode beschikbaar!

Lees meer...

Ontdek de Wondere Wereld van de Boomgaard

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor onder paasvakantie? Kom dan zeker onze wandeling "Ontdek de Wondere Wereld van de Boomgaard" eens proberen. Onderweg zijn allerlei diertjes terug te vinden die zich graag in de boomgaard schuilhouden. Vind ze allemaal en u kunt zelfs een prijs winnen!

Lees meer...

Haagplanten beschikbaar!

We hebben nog enkele haagplanten beschikbaar. Zo kunt u bij ons nog o.a. Sleedoorn, (Haag)Beuk, Rode Kornoelje, Rosa, Vlier... bekomen. Interesse? Neem zeker contact met ons op, dan helpen wij u graag verder! Interesse in een andere soort? Vraag gerust, misschien hebben wij ook hier nog een kleine stock van.

Lees meer...

Welkom op onze nieuwe website!

Na heel wat hard werk willen wij u graag onze nieuwe website voorstellen. Deze staat sinds kort online en mogelijk heeft u hem zelf reeds ontdekt. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, of raakt u niet wegwijs in deze nieuwe omgeving, willen wij u graag met dit artikel de weg wijzen.

Lees meer...

Plantactie 2020-2021

De plantactie voor 2020 - 2021 is helaas ten einde gelopen. U kunt echter steeds bestellingen blijven plaatsen, deze nemen wij dan mee naar het plantseizoen 2021-2022. Hieronder vindt u alvast meer informatie:

Lees meer...

Versgeplukt biofruit verkrijgbaar!

Momenteel bieden wij op ons secretariaat de volgende hoogstamvariëteiten aan: Notarisappel, Sterappel, La Paix, Pomme Henry en de peer Bonne Louise d'Avranches. Vraag naar onze dagprijs via 012 39 11 88 of via e-mail!

Lees meer...

Gratis editie Pomologia

Omdat de vorige editie zo in de smaak was gevallen, bieden wij nogmaals een gratis editie van ons tijdschrift aan, met interessante artikels zowel voor de fruitliefhebber als -leek! Ontdek hieronder "Pomologia": Geïnteresseerd? Word dan nu lid vanaf € 20 (€ 25 binnen Europa).Het lidgeld kan gestort worden via BE65 4518 5253 9196 met als vermelding "Lidgeld 2020".

Lees meer...

Ent-event Mechelen

Op zaterdag 25 januari 2020 vindt naar jaarlijkse gewoonte ons ent-event plaats.Hier kunt u enthout voor privégebruik bekomen, maar ook onderstammen en materialen.

Lees meer...

Plantactie 2019-2020

Vanaf nu kunt u bij ons bomen bestellen via deze link . U kunt de plantfolder hier terugvinden, daarin vindt u alle variëteiten terug die wij te koop aanbieden.

Lees meer...

Dag van de Biodiversiteit

De Verenigde Naties vieren op 22 mei 2019 de Internationale Dag van de Biodiversiteit met als thema ‘Biodiversity, our food, our health’. In dit kader schreef de Nationale Boomgaardenstichting v.z.w. een paper.

Lees meer...

Radio 2 familieboom

Speciaal voor de radio 2 Tuindag maakte de Nationale Boomgaardenstichting vzw een hoogstamappelboom met 5 verschillende variëteiten, elk gelinkt aan een provincie in Vlaanderen.

Lees meer...

Niet vergeten! de KERS(r) op 14 juli 2019

locatie: Landcommanderij Alden Biesen, 3740 Bilzen

Lees meer...