header background image
 

Wij nodigen u uit op alweer de derde editie van ons evenement ‘Bloesem+’, waarbij wij gedurende de hele bloesemperiode interessante activiteiten aanbieden voor het hele gezin.

Dit jaar nodigen we u met trots uit op enkele nieuwe workshops en demonstraties! Waarom zou deze periode immers niet meer mogen zijn dan enkele een terrasje doen? We zijn klaar om u te ontvangen op een van onze volgende activiteiten!

Bloesem+ Startdag

We vangen aan met onze activiteiten op 10 april. Tussen 13.00 en 17.00 u zijn jullie allen van harte welkom voor een wandeling of fietstocht doorheen de bloesempracht. Of wat dacht u van een rit met het bloesemtreintje naar de Hertenbergboomgaard?
Proef ook eens van onze appelcroque of onze Haspengouwse appeldrank, allebei nieuwigheden die we u graag willen voorstellen.

Workshop ‘Maak je eigen appelboom’

Op 16 april kunt u tussen 13.00 en 17.00 u de knepen van het enten leren en zo een appelboompje voor uw eigen tuin maken. Inschrijven voor deze workshop is verplicht. (Deelname, inclusief boompje: € 5)

Les snoeien van druiven

Leer de technieken van de opkweeksnoei bij jonge druiven bij ons op 16 april om 14.00 u. Onze lesgever helpt u op weg om uw eigen aangeplante druiven te onderhouden.

Demonstratie stroopstoken

Tijdens deze namiddag tonen we u hoe onze heerlijke variëteitstropen zonder toegevoegde suiker gestookt worden. Deze demonstratie wordt gegeven door een stroopstoker met reeds vele jaren ervaring en is absoluut een meerwaarde als kennis over de fruitverwerking! Op 23 april kunt u hieraan deelnemen vanaf 14.00 u.

Workshop ‘Variëteitsmoes maken’

Herontdek de wereld van appelmoes! Tijdens deze smaakzoektocht kunt u verschillende variëteitsmoezen proeven, beoordelen en maken, om zo uw perfecte appelmoes te creëren. Neem deel op 24 april tussen 13.00 en 17.00 u. Voor deze workshop is inschrijven verplicht.